Muligheter ved bruk av personifisert film

Medlemsorganisasjoner

Fagforbundet – 100 år

320.000 medlemmer fikk denne personaliserte filmen. Over 60% av dem så hele. Det er formidable tall. Budskapet skulle få frem stolthetsfølelsen av a  være med i et stort fellesskap. «Sammen skaper vi trygghet i arbeidslivet og i hverdagen». Men selv om man bare er et enkeltindivid, blir man «sett» og anerkjent for den jobben man gjør. Samtidig skulle filmen forsterke og tydeliggjøre verdien av medlemskapet i Fagforbundet. 

Filmen ble delt over 10.000 ganger i sosiale medier. En slik deling virker selvforpliktende, og styrker lojaliteten ovenfor Fagforbundet og deres objektiver. Denne filmen skal også fungere som velkomstfilm til alle nye medlemmer, og etterhvert integrere denne med automatikk, i kobling mot CRM.

WWF – Velkomstfilm

WWF ønsket å takke sine 17.000 faddere som er gruppert i 7 kategorier. Målet var at fadderne skulle føle seg «sett», prioritert og ivaretatt. Budskapet handlet om hva deres støtte har bidratt til, og samtidig virke engasjerende og samlende for videre arbeid. Dette førte til at fadderen fikk bekreftet at valget om å engasjere seg var helt riktig, og at det vil være riktig også i tiden fremover.

Arbeiderpartiet/Jonas Gahr Støre – Siste innspurt i valkampen

Siste uken før kommunevalget 2019 sendte Jonas ut denne filmen til alle listekandidatene partiet har i Norge. Her spiller vi på lagfølelsen. Fellesskapet. Utformet som en motivasjonstale til hver enkelt om å stå på til siste slutt. Hver stemme teller i din kommune. Dette er en mobilisering der kandidatene også blir oppfordret til å dele filmen på sosiale medier. Vi snakker med andre ord til flere målgrupper i samme budskap. En intelligent utformet og gjennomtenkt kampanje, som ble riktig så vakker estetisk.

Coop lanserer Coopay

En svært kreativ måte å benytte én-til-én teknologien. Her har man lekt seg, og da skapes det ekstraordinære resultater. En mystisk spåmann påstår at seeren av filmen (navn navnesen) vil bli svært viktig for Coop fremover, som talsperson for Coopay. Problemet er når spåmannen innser at Coop er så fremtidsrettet at de går ham selv i næringen.

Redningsselskapet/Rikke Lind

Et alvorlig tema som drukningsdød krever sterke virkemidler som gjør dype inntrykk. Redningsselskapet sendte filmen til alle ansatte og frivillige, for å motivere dem og gjøre dem stolte over jobben de gjør. 87 % seertall og 40.000 visninger til en mottakergruppe på ca. 1600 mennesker, forteller alt om suksessraten.

Posisjonering av leder

Kjerstin Braathen overtar etter Rune Bjerke

Da Kjerstin Braathen overtok etter Rune Bjerke, ble det sendt ut film til alle 10.000 ansatte i DNB. Hensikten var å posisjonere Braathen, og vise frem den varme personligheten hennes, og skape tettere bånd internt i konsernet. Vi utformet derfor en svært uformell variant, filmet i stående format, for å simulere mobiltelefon. Dette blir gjort for å skape mindre avstand mellom seer og konsernsjef. Situasjonen var hentet ut som et «tilfeldig» øyeblikk midt i arbeidstiden. Hun fremstår ydmykt, på nivå med seeren – og hun ber om vedkommendes ideer gjennom direkte tilbakemeldinger, som hun lover å lese gjennom. Dette var en svært gjennomtenkt kampanje som ble godt mottatt blant de ansatte.

Kommunikasjon til event

PVM House leverer komplett pakke, med produksjon, distribusjon, påmelding og rapportering. Men vi kan også tilpasse oss andre leverandører, eller deres eget produksjonsteam.

Vinterkonferansen

Petter Stordalen/Nordic Choice sendte ut personlig film til 3006 deltakere på VK 2019 i Stockholm. Det var lagt opp til sosial deling. Den ble sett 160.000 ganger (51 visninger per deltaker). Ingen negative bemerkninger er registrert på sosiale medier. 96 % av mottakerne så hele filmen.

Se reaksjoner:

Seminar og ledermøter

Lavpriskjeden Extra

Kjededirektør Christian Hoel er et fyrverkeri av energi. Den energien klarte han å smitte over på hver enkelt butikksjef i Extra-systemet ved hjelp av én-til-én kommunikasjon. Dette var i forbindelse med butikksjefkonferansen i april 2019. Responsen lot ikke vente på seg, og denne filmen ble et samtaleemne gjennom hele helgen. Seertall var over 87%.

Personifisering av eksisterende filmmateriell

Lexus

Oppgaven var å sende personifisert film til registrerte Lexus-eiere, i forbindelse med at bilmerket for 8. år på rad ble kåret til beste bilmerke valgt av forbrukerne (Autoindex). Utfordringen var at vi hadde bare noen dager på oss, og vi måtte bruke eksisterende materiell. Vi la på Voice over, hvor vi leste navnet på mottakeren. I tillegg krydret vi filmen med en rekke grafiske individualiseringer. F.eks. hvilken Lexus-modell vedkommende har i dag, samt navnet på mottakeren. Resultatet var over 82% seertall, og styrket lojalitetsfølelse mot Lexus.

Arkitekter

En serie på 4 filmer mot 550 utvalgte arkitekter. Den første episoden («teaseren») gikk ut med videobrosjyre, mens de øvrige ble sendt digitalt (epost). Serien er en parodi på «Arkitektens hjem» som går på NRK, dog med god arkitekthumor og veldig svak vridning mot takskole.no (kostnadsfritt ressurssenter for arkitekter). Salgs- og møtepress er fraværende i budskapet, for å bygge en langvarig relasjon mot arkitekter.

Teaser

Denne filmen var en forsmak på hva personifisert TV-serie er. En teaser. I de kommende episodene møter vi de utvalgte arkitektene.

Se reaksjoner:

Bo

Programleder Petter Schjerven møter Anja Wendelbo. Hun bor ikke. Hun lever. Refleksjonen tas avslutningsvis med et lite kranselag på taket, over et glass prosecco og en fjøl med skinke.

Dialog

Gabriel Winge er en reflektert og profilert arkitekt. Programleder Schjerven lærer om bygninger som står i dialog med hverandre.

Barnetegning

Programleder Petter Schjerven møter den eksentriske arkitekten Anja Serpinsky-Hansén, som ser tilbake på hvordan karrieren startet og hvor talentet ble utviklet.

Finans og forvaltning

Tillit og gjenkjenning av situasjon er viktig i disse kampanjene. Filmene ble sendt ut med videobrosjyre til mottakerne. Det skapte stor oppmerksomhet. Odin Forvaltning driver fondsforvaltning for bemidlede mennesker.

Odin Forvaltning «Orakelet»

Njål oppsøker orakelet Odin for å få råd, men han sitter i transe og ser inn i fremtiden. Han blir vekket og de tar seg en gåtur sammen. Njål blir stadig plaget av wannabe-gründere som søker kapital. Han finner det plagsomt. Odin ser løsningen – mens de oppdager en teleportal mot fremtiden.

Rekruttering av toppfolk

De aller flinkeste IT-folkene får flere henvendelser hver uke med nye jobbtilbud. De er nesten immun; man når ikke inn til dem. For å skille seg ut, og for å bygge seg en stor relasjonsbase gjorde vi det helt annerledes for Capra Consulting. Be gjerne om business case for denne kampanjen, for den har gitt strålende resultater, og satt Capra Consulting på kartet blant IT-folk. Kampanjen gikk ut digitalt, med 296 mottakere (86,2 % seertall) og 3582 visninger (15,4 per mottaker), og 1636 unike IP-adresser (7 personer så filmene i snitt). 50 prosesser med IT-konsulenter ble startet der og da.

Capra Consulting «Doktrinen»

Vi bygget en historie rundt oldtidsbyen Capra i Algerie, som hadde forgreninger til nåtidens Oslo – og hvor mottaker av filmen var løsningen på selve problemet.

Se reaksjoner:

Toppledere i store bedrifter

En rekke av våre kunder ønsker å komme i kontakt med toppledere, enten CEO eller CFO. Det er ikke spesielt vanskelig når man skiller seg ut med en gjennomtenkt og personifisert kampanje.

ViewLedger «Internett er en flopp»

Vi skrur tiden tilbake til 1996 hvor internett fremdeles var ukjent for mange. Spådommen «Internett er en flopp» i en kjent, Norsk avis, er noe fremdeles husker. Det harseleres med datidens stil og holdepunkter, med overføringsverdi til dagens samfunn. Kunden View Ledger er ekspert på digitalisering av regnskap, men i stedet for å selge inn budskapet, lager vi et ironisk poeng. Snedig plott!

Internasjonale målgrupper

Aker Biomarine «Pitching contest» (14 språk)

Målgruppen er gigantiske distributørledd, slik vi ser for oss Orkla i Norge, bare at kampanjen retter seg mot 14 forskjellige land i Europa. Kampanjen ble sendt ut delvis digitalt, men ca. 70 % med videobrosjyrer. Det ble laget to filmer, som serie, og de bygger på maktkampen internt hos distributørleddene, for å ha de beste produktene i sine porteføljer. Gjenkjennelseseffekten av situasjonen er viktig. Kampanjen har fått stor oppmerksomhet og ført til nye, store kontrakter for Aker.

Se reaksjoner:


Resurs Bank «Det var mycket bättre förr» (Svensk)

Omni channel er et begrep som betyr at man kan handle på flere måter i samme butikk. Vi dramatiserer problemstillingene ved klassisk butikkutsalg ved hjelp av kjente, Svenske skuespillere.

Se reaksjoner:

123

Hotelldrift

AB Solutions

Travle hotellfolk har en del utfordringer de kjenner igjen. Internt renhold og klager fra gjester er en gjenganger. Kampanjen fikk mye oppmerksomhet i bransjen og førte til nye, store kontrakter for oppdragsgiver.